Yazılımcılar İçin Google Chrome Eklenti Önerileri
2

Bu yazımızda sizlerle birlikte yazılımcılar için popüler google chrome eklentilerini inceleyeceğiz  ; WhatFont , JavaScript and CSS Code Beautifier , Web developer, Wappalyzer, TinEye , Simple Blocker , JSON Formatter , Dark Reader , XML Tree, Fake Filler, Web Developer Checklist, SEO Analysis & Website Review by WooRank 

Dark Reader

Yazılımcıların olmazsa olmazlarından biri karanlık temadır . Bu eklenti ile her web sitesi için karanlık modu etkin edebilirsiniz .

Simple Blocker

Kod yazarken odaklanma sorunu yaşıyorsanız bu eklenti işinize yarayabilir . Simple Blocker ile belirlediğiniz sitelere erişimi engelleyerek dikkat dağıtıcı unsurları yok edebilirsiniz .

Web Developer Checklist

Web Developer Checklist eklentisi ile web sitenizde ki kodlama hatalarını ,eksik tanımlamaları vb. yazılımsal hataları kontrol edebilirsiniz  .

TinEye

Web sitesinde kullanılan görsele sağ tık yapılarak kaynağını ,özelliklerini, başka hangi web sitelerinde kullanıldığını  görebilirsiniz.

XML Tree

Bu eklenti web sitesinde ki XML dosyalarını daha okunaklı ve renklendirilmiş biçimde görmenizi sağlar .

JSON Formatter

JSON Formatter eklentisi ile bir web sitesinde olan JSON (JavaScript Object Notation) dosyalarını daha okunaklı ve  daha renklendirilmiş bir biçimde görebilirsiniz .

 

WhatFont

WhatFont eklentisi ile web sitelerinde kullanılan yazı fontlarını ve bu fontların stillerini detaylı bir şekilde bulmanızı sağlayan bir  eklentidir.

JavaScript and CSS Code Beautifier

Bu eklenti sayesinde  minify ( yorumlanan programlama dilinin  kaynak kodundan tüm gereksiz karakterlerin işlevselliğini kaybetmeden kaldırılması işlemidir.) edilen veya okunması zor CSS ve JavaScript dosyalarını daha okunaklı hale getirebilirsiniz.

SEO Analysis & Website Review by WooRank

Tek bir eklenti ile web sitesinin SEO ve sosyal medya ile ilgili raporlarını alabilirsiniz . Site içerisinde yapılan kodlama hatalarını görebilirsiniz.

Wappalyzer

Wappalyzer eklentisi web sitelerindeki  teknolojileri bulmamızı sağlayan bir eklentidir . İçerik yönetim sistemlerini , e-ticaret platformlarını , web çerçevelerini , sunucu yazılımlarını , analiz araçlarını vb. birçok teknolojiyi algılar.

Web Developer

Web developer eklentisi ile JavaScript’i pasif etme , CSS dosyalarını düzenleme , sayfa çözünürlüğü ayarlama , önbellek temizleme, cetvel vb. pek çok özelliğe ulaşabilirsiniz.

Fake Filler

Fake filler eklentisi sayesinde rastgele metinler üretebilirsiniz . Bu özellik ile web uygulamasında ki formları tek bir işlemle her seferinde farklı veriler oluşturabilirsiniz . Test işlemlerinde çok işinize yarayacaktır .

Yazılımcıların en çok kullandığı chrome eklentilerini sizlerle birlikte inceledik.

Siz en çok hangi chrome eklentilerini kullanıyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Ne Düşünüyorsun?
  • 23
    harika_
    Harika!
  • 1
    g_zel_
    Güzel!
  • 1
    haval_
    Havalı!
  • 0
    e_lenceli_
    Eğlenceli!
  • 0
    _zg_n_m_
    Üzgünüm!
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim!

Digital Content Creator | Designer | Web Developer

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Mart 20, 2021

    Yazın çok güzel olmuş eline sağlık :) programcılar içinde yazılarını bekliyorum hep yazılımcı olmaz 🤣

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir