1. Anasayfa
  2. Girişimcilik

Arda Akdere Girişimcilik Yolunda – Android Dünyasına Adım

Arda Akdere Girişimcilik Yolunda – Android Dünyasına Adım
0

Android Dünyasına Adım

Herkese selamlar,

Her şeyden önce yazımda sizlere Android dünyasına girme serüvenimi samimi ve abartısız bir şekilde aktarmaya çalışacağımı belirtmek isterim. Bu yola attığım ilk adımlarımda ve devam eden öğrenme sürecimde yaşadığım en büyük sorunun motivasyon kaybı olması nedeniyle sizlere bu sıkıntıların üstesinden nasıl geldiğimi ve öğrenme sürecimin detaylarını anlaşılır bir dille ifade etmeye çalışacağım.

Ben kimim?

Ben Arda, Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Yazılıma olan merakım yaklaşık 6 sene önce başladı (Kayda değer bir şekilde kendimi yazılıma verdiğim süre 2 seneyi geçmez. Bu 2 senelik süreçte sürekli ama sürekli farklı yazılım alanlarında atlayıp durdum. Her şeyin tadına bakmak, sevdiğim alanları belirlemekte bana yardımcı oldu. Yazımızda odak noktamız Android olduğu için oradan devam edeceğim.

Hedefin Belirlenmesi

İngilizcemi geliştirmeye çalıştığım dönemde bana yardımcı olabilecek bir mobil uygulama arayışındaydım. Bir çok uygulama belirlediği kategoriler altında kelime havuzlarını ve önceden belirlenmiş hazır yol haritalarını hizmet olarak sunuyordu. Ben ise sadece ezberlemek istediğim kelimeleri kaydedebileceğim ve gün içinde onları bana anlamlarıyla hatırlatacak bir uygulama arıyordum. Kısacası bir yabancı dili etkili kullanmanın yolu kelime haznemizin genişliğinden geçtiği için aradığım kriterlerde bir uygulama bakıyordum. Evet bu arayış beni android uygulama geliştirmeye itti desem yalan olmaz. Yapmayı planladığım uygulamanın nasıl görünmesi gerektiğinden, işlevlerinden, interaktifliğinden her şeyine kadar gün içinde nasıl olması gerektiğini hayalimde canlandırıyordum.

Android’e İlk Adım

Bir şeyleri hayal edip hayata geçirme konusunda hayaller kurmak hepimizi heyecanlandırıyordur. Bu işin en kolay kısmı. Çoğu kişi için zor kısmı ilk adımı atmak ve onu devam ettirmek. Ben ilk adımımı android uygulamamı hangi platformda yazmam gerektiğini belirleyerek attım. Ve uygulamamı native olarak yazmaya karar verdim. Java dili ile Android Studio’da yazacaktım. Tam bu aşamada kendimi iyi bildiğim için bu hedefimin kısa vadeli bir hevesten ibaret olup olmadığını kendime kanıtlama açısından internet üzerinden güzel hazırlanmış ücretli bir kurs almadan önce Youtube üzerinden ücretsiz bir Android Geliştirme Dersleri adı altında bir playlist ‘i izleyip pratik yapıp bitirdim. Sonrasında Udemy üzerinden ilk ücretli eğitimimi satın aldım.

İstikrarlı Olmak

Öğrenme sürecimde bazı zamanlar o kadar çok sıkıldım ki öğrenmeyi bırakıp bir daha bakmak istemediğim zamanlar oldu. Ama sonrasında şunu fark ettim ki bunlar oldukça doğal duygular, önemli olan, hedefimize ulaşmak adına, isteksiz olduğumuz zamanlarda bile kontrolümüzün kendi ellerimizde olduğunun farkında olup kendimizi motive etme yollarını keşfetmek. Ben bu durumu yaşayan arkadaşlarıma yardımcı olması adına bazı naçizane önerilerde bulunacağım.

Öncelikle yukarda bahsettiğim farkındalığı edinmeliyiz. Ve sizin bu yazımı okuyarak bu adımı geçtiğinizi düşünüyorum.

Hem heveslenmek hem de vizyonunuzu genişletmek adına başkalarının yaptığı projeleri keşfedip, kullanıp hatta hali hazırda olan bu uygulamaların üstüne siz olsanız neler katardınız gibi fikirler üretebilirsiniz. Bu pratik hem sizin kendi uygulamalarınızı yaparken insanların ne istediğini daha iyi kestirebilmenizde yardımcı olacaktır hem de bu tarz fikirler üretebilmeniz aslında büyük kitlelere erişmiş uygulamaların bile kusursuz olmadığının farkına varıp sizlerin bu tarz uygulamalardan daha iyilerini geliştirebileceğinizin farkına varmanıza yardımcı olacaktır.

SONUÇ

5 aylık öğrenme sürecim sonrasında ortaya Kelimezber adındaki uygulamamı çıkardım. Uygulamamı öğrenme sürecimle paralel olarak geliştirdiğim için zamanında yaptığım hatalar hala uygulamamda yer alıyor. Onlara da bir el atmam gerek :)

Söylemeden geçmemem gereken bir detaya da değinmek istiyorum. Eğer şuan ki zihniyetimde olup fakat üniversitede okumamış olsaydım bu yazıda anlattıklarımı yine yazıda bahsettiğim yolları izleyerek hayata geçirebilirdim ve sizler de geçirebilirsiniz. Bu yüzden kesinlikle yazılım alanında öğrenmek istediklerinizi okuduğunuz veya okuyacak olduğunuz bölüme göre şekillendirmeyin. İnternet gibi sınırsız bir kaynağın içinde, uzmanlaşmak istediğiniz, hiçteyse bir şeyleri hayata geçirebilecek düzeye gelebilmeniz için üniversite şart değil. (Yazılım konusunda)

Merak edenler için,

Udemy’den aldığım eğitim: Kasım Adalan – Android Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi | Java | 2020

Uygulamamı indirmek için tıklayın!

Ne Düşünüyorsun?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_
    Güzel!
  • 0
    haval_
    Havalı!
  • 0
    e_lenceli_
    Eğlenceli!
  • 0
    _zg_n_m_
    Üzgünüm!
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim!
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir