1. Anasayfa
  2. Üniversite - Bölüm

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği
0

Herkese merhaba!

Ben Damla Yatalakoğlu. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde havacılık ve uzay mühendisliği öğrencisiyim.  Bugün elimden geldiğince bölümümü ve okulumu tanıtmak ve siz tercih yapacaklara ufak da olsa bir yardımcı olmak istiyorum.

Öncelikle bölümden başlayayım.

Nedir Havacılık ve Uzay Mühendisliği?

Havacılık ve uzay mühendisi ne yapar? İngilizce adı Aerospace Engineering iken Türkçemize havacılık ve uzay mühendisi diye geçmiş. Eğer bu bölümü seçerseniz size gelecekten bir kesit: birilerinize mesleğinizin sonunu söylerken genelde insanlar başını unutuyor:)

Havacılık ve uzay mühendisleri hava ve atmosfer dışı araçları tasarlayan, geliştiren insanlardır. Yani diğer bir tanımla uçak, helikopter, iha, uydu ve roket türü araçlar üretiyoruz.

Birçok arkadaşım bana soruyor. Uçak mühendisiyle havacılık ve uzay mühendisinin arasındaki fark ne?

En basitiyle uçak mühendisi sadece hava araçlarını tasarlarken, biz bunlara ek olarak uzaydaki araçları da tasarlıyoruz.

 

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Şimdi okulumuza gelelim. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2010 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Havacılık ve uzay mühendisliği bölümüne ilk olarak 2019-2020 senesinde öğrenci almıştır. Bölümümüz %100 İngilizcedir. Ankara’nın çoğu yerinde bir kampüsü bulunan okulumuzun biz havacılık ve uzay mühendislerini genel olarak 2 kampüs ilgilendiriyor. Etlik ve Esenboğa kampüsleri. Bölümü ve okulu tanıtırken hem artılarını hem de eksilerini söylemem gerektiğini düşündüm. Ve millet bu tek eskisi.

Havacılık ve uzay bilimleri fakültesi Esenboğa kampüsünde. Ama Ankaralılar bilir Esenboğa şehir merkezine çok uzak. Bizim de sevgili dekanımız tutabildiği kadar bizi Etlik kampüsünde, mühendislik fakültesinde tutmaya çalışıyor. Etlik merkeze daha yakın-Kızılay’a 20 dakikalık mesafede- kampüsü biraz küçük ama karşısında avm var ve orada bol zaman geçirebiliyoruz.

Yani kısaca ilerleyen dönemlerde Esenboğa’ya geçebilme ihtimalimiz var.

 

Photo: http://adayogrenci.ybu.edu.tr

Artıları Nelerdir?

Şimdiii gelelim artılarına!

  1. Tai ile entegre eğitim protokolümüz var.
  2. 1.sınıftan itibaren haftada bir gün Tai’ye gidiyoruz ve orda dönemlere göre eğitimler alıyoruz, stajyerlik yapıyoruz. Mezun olana kadar işimizi iş sahasında da öğrenebiliyoruz. Bu da iş imkanlarımızı oldukça artırıyor. Ayrıca bunun karşılığında Tai bize maaş veriyor.
  3. İyi hocalarımız ve kıymetli bir dekanımız var.

4. Hocalarımız bilgililer ve dersi anlatmasını, öğrencilerin nasıl anlayacağını biliyorlar. Bir sorunumuz olduğunda yardımcı oluyorlar. Dekanımıza gelince, önceliğinin her zaman öğrencileri olduğunu söyler. Sizi gördüğü an çay ısmarlamadan bırakmaz. Sizi dinler, sorunumuz varsa çözmeye çalışır. Öğrencileri için en iyisini ister. Şunu da söylemek gerekir ki çoğu üniversite öğrencisi mezun oluncaya kadar dekanın sadece ismini biliyordur.

5. Harika bir kulübümüz var, Havacılık ve Uzay Kulübü!

Teknofest’te ya da başka yerlerde yarışmak mı istersiniz ya da önemli şirketlerin konferansına katılmak mı? Bu kulüp tam size göre.  En yakın zamanlı örneğinden bahsedeyim. Bu sene Temel Kotil’i (Tai’nin CEO’su) okulumuzda ağırladık ve çok güzel bir konferansa eşlik ettik.

Eğer Aybü’lü olmak istersen ya da havacılık ve uzay mühendisliği hakkında bir sorun varsa instagram hesabımız @ybuaerospace

Aklınıza takılan başka sorular varsa yazıma yorum atabilirsiniz.  

Ne Düşünüyorsun?
  • 3
    harika_
    Harika!
  • 1
    g_zel_
    Güzel!
  • 0
    haval_
    Havalı!
  • 0
    e_lenceli_
    Eğlenceli!
  • 0
    _zg_n_m_
    Üzgünüm!
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim!
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir