Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
0

Merhabalar, bu yazımda sizlere Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (Computer Technology and Information Systems) bölümünü tanıtacağım.

 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Nedir?

Bu bölüm günümüzde ve gelecekte yazılımla ve teknolojiyle ilgilenmek isteyenlerin buna hevesi olanların rahatlıkla seçebileceği çok iyi bir lisans programıdır. Gerek dünya ve ülkemizdeki nitelikli yazılımcı açığı ve bununla ilgili ülkelerin çalışma ve teşvikleri en büyük örneklerdendir. bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümünü okurken aynı zamanda Bilgisayar mühendisliği bölümü ile çift anadal ve yandal yapma imkanı bulunmaktadır. Bu Bartın Üniversitesi için de geçerlidir üniversitelerin anlaşmalarına göre farklılık gösterebilir.

Bu ihtiyaçlardan bazıları;

  1. Yeni ve her zaman gelişen teknolojileri takip edip güncel kalmak ve bunları, kullanıcılara rekabet etme avantajı sağlayacak bilgisayar ve mobil uygulamaları yaratmaya duyulan ihtiyaç,
  2. Çevresinin, insanların, kurumların ve içinde bulunduğumuz dünyanın problemlerini tanımlamak ve bu sorunları yazılım ve bilişim teknolojilerini kullanarak, fonksiyonel ve uyarlanabilir bilgisayar sistemleri üretmek vb. ihtiyaçlar bunlardan birkaçıdır.

Kısaca bunlar ve bunlara benzer ihtiyaçlardan doğmuş bir lisans programıdır.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümünün Eğitim Süresi Ne Kadar?

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemeleri bölümünün eğitim süresi 4 yıldır ve sayısal puan türünden öğrenci almaktadır.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bartın Üniversitesi (Fen Fakültesi bünyesinde ilk açılan üniversite.), İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi (2020 yılında isim değişikliği ile Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri olmuştur ismi), Mersin Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesilerinde bu bölüm mevcuttur.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Ders İçeriği

Çoğunlukla yazılım, gelişen teknoloji ve sektörün ihriyaç duyduğu alanlara göre hazırlanmış ders içeriği bulunmaktadır. Bunlardan bazıları algoritma ve programlama, nesneye dayalı programlama, oyun ve canlandırma, yapay zeka, internet programlama, görsel programlama, web tasarım, bilgisayar ağları, işletim sistemleri, veri madenciliği, büyük veri analizi vb. derslerdir. Bu Bartın Üniversitesinin güncel akademik programından örneklerdir ve üniversitelere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü İş Olanakları

İçerisinde teknoloji ve bilişimin bulunduğu her sektörde çalışabilirler örneğin, siber güvenlik, yapak zeka, big data, web geliştirme vb. işlerde çalışabilirler ve isterlerse pedagojik formasyon eğitimi alarak bilişim teknolojileri öğretmeni olma imkanlarıda bulunmaktadır.

Aynı zamanda mezunlar kendi girişimlerini kurarak bir yazılım veya ürün geliştirip üretebilir ve bunu pazara sokup kendi kazançlarını da sağlayabilirler.

Çalışma alanlarımız;

Web tasarlama, programlama ve yönetimi. Veri tabanı tasarımı, yönetimi. Yazılım mühendisliği. Sistem mimarlığı. Sistem analizi ve tasarımı. Bilgisayar programcılığı. Sistem denetimi. Proje ekip yönetimi. Bilgisayar ağları kurumu ve yönetimi. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde araştırma görevliliği gibi imkanlar mevcuttur.

 

Ne Düşünüyorsun?
  • 3
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_
    Güzel!
  • 0
    haval_
    Havalı!
  • 0
    e_lenceli_
    Eğlenceli!
  • 0
    _zg_n_m_
    Üzgünüm!
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim!

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi Ve Bilişim Sistemleri bölümü 2.sınıf öğrencisiyim yazılım ve teknoloji alanında araştırma yapmayı seven ve kendimi bu alanda geliştirmeyi amaçlayan biriyim.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir