KeroKOD İş Dünyasında #3 Perçin İmrek
0

Herkese merhaba,

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, umuyorum ki herkes kendisini en mutlu hissedeceği üniversite-bölüm tercihine yerleşmiştir. Ancak bu daha başlangıç, bilesiniz! Yaşanacak güzel günler asıl şimdi başlıyor. :)

Kendimi hatırlıyorum da, Boğaziçi Üniversitesi matematik bölümüne yerleştiğim ilk yılım, hazırlık sınıfı ile başlamıştı. Oldukça yoğun bir sınav senesinden çıkıp bir anda daha sakin bir tempoya sahip olmak, çok garip hatta can sıkıcı hale gelmişti. Tam bu sırada okulun ilk haftasındaki oryantasyon döneminin curcunası, bu can sıkıntısını gidermeye yetti hatta etkilerini uzun bir zaman da sürdürdü hayatımda. Çünkü oryantasyon günleri, devamındaki 2 yıl boyunca üniversite hayatımın tadına varmamı sağlayan deneyimleri bana yaşatan, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’yle tanışmamı sağlamıştı.

Kulüpte aktifliğimi sürdürdüğüm 2. yılımda, girişimcilik altkurulunda koordinatör olmuştum ancak “girişimcilik” hakkında pek bi’ bilgim yoktu o sıralar. :) Ekipçe kulüp faaliyetlerimize başlar başlamaz, girişimciliğe dair bilgi edinebileceğimiz bir seminere gitme fikri gelmişti aklıma. Hemen bir google araştırmasından sonra, Perçin İmrek’in düzenlediği “Girişimcilik Hikayeleri”ne rast gelip katılmaya karar vermiştik. İşte Perçin İmrek ile tanışma hikayem böyle oldu.

2016’dan bu yana, kendisini ve hayata geçirdiği projeleri yakından takip ediyorum. Hem kişiliği hem de yaptığı işlerle, kendime örnek aldığım değerli insanlar arasında olan Perçin, çevresine de büyük ölçüde katkı sağlamaya çalışıyor. Tıpkı, röportaj talebimi kabul ettiği gibi. :)

Kurucusu olduğu “Bir Damla Derneği”nin hikayesi üzerine gerçekleştirdiğimiz röportaj için, bir kez daha teşekkür ediyorum kendisine.

Perçin İmrek Kimdir?

Peki “Perçin İmrek” kimdir? derseniz, uluslararası eğitmen & konuşmacı, gezgin, yazar ve girişimci gibi birçok şapkası olan, genç bir profesyonel olarak tanıyoruz onu. 83 ülkeye gidip 40’tan fazlasında eğitim ve seminerler verdiğinden, “çok gezenin daha çok bildiğinin” de kanıtıdır bana göre. :) Ancak kendisi, gezmekle birlikte çok okumanın da önemi üzerinde durmadan geçmiyor.

Hem gezip hem okuyan kişilerin, muhteşem bir bilgeliğe, algıya ve frekansa eriştiğine inanıyorum.

Perçin İmrek

diye ekliyor. Durum böyle olunca, Perçin’in giriştiği projelerden ilham almamak ne mümkün! Son 2 yıldır aktif faaliyette olan Bir Damla Derneği de, kendisinden büyük bir amaca hizmet etmesiyle benim çok saygı duyduğum bir dernek haline geldi.

Bir Damla Derneği Nedir? Nasıl Ortaya Çıktı?

Bir Damla Derneği”nin ortaya çıkış hikayesini, sizler de en az benim kadar merak ediyor olmalısınız. Bu hikayenin beni en çok etkileyen yanı, “dernek olma” amacıyla değil; “ihtiyacı olanların hayatında umut olabilme tutkusuyla”, kendiliğinden bir oluşum olarak ortaya çıkması ve zaman içerisinde dernekleşmesinin kaçınılmaz hale gelmesi oldu.

Kendi kendine, bir üniversite öğrencisine düzenli olarak destek olan Perçin, bu desteği yaparken önce yakın çevresinin ilgisini çekiyor. Arkadaşlarının ondan ilham alarak, başka üniversite öğrencileri için umut olmayı hayal etmesi üzerine, hep birlikte bir dernek çatısı altında faaliyet göstermeye başlıyorlar. İşte “Bir Damla Derneği”nin hikayesi böyle başlıyor.

Destekçilerin ufak bir katkısı, öğrenciler için büyük fark yaratıyor!

Destekçilerin, ayda sadece 60 TL vererek, ihtiyacı olan öğrencilerin akademik hayatlarına katkıda bulundukları “Bir Damla Derneği” ufak katkılarla büyük farklar yaratmayı amaçlıyor. Adeta “Damlaya damlaya göl olur.” sözünün vücut bulmuş hali gibi, toplanan her 300 TL’de bir öğrenciye destek oluyorlar.

Şu an 100’e yakın destekçileriyle 10’dan fazla öğrenciye destek olan derneğin hayali, onbinlerce destekçi ile binlerce öğrenciye destek olmak. Ne güzel bir hayal bu !

“Bir Damla Derneği” aracılığıyla, ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunu dert edinmeden verimli bir öğrencilik dönemi geçiren öğrenciler, değerli destekçilerini eminim hayatları boyunca sevgiyle hatırlayacaklardır. Çünkü desteklenen öğrenci açısından bu maddi desteğin karşılığı, katbekat fazla bir de manevi anlam kazanmakta. Öyle ki, bursiyer öğrenciler, mezun olup işe başladıklarında bu dernekte birer destekçi olarak rol alabilmeyi hayal ediyorlarmış şimdiden. ❤

Bu noktada , başkalarının hayatını dönüştürürken, aslında kendi hayatınızı da dönüştürmüş oluyorsunuz, diye geçirdim içimden ve sordum: “Bir Damla Derneği” destekçisi olmak nasıl bir his gerçekten Perçin? Destekçi olmak isteyenler, “dönüştürürken dönüşmek isteyenler” size nasıl ulaşabilirler?

“Bir Damla Derneği”nin kurucusu ve bir parçası olmak, gerçekten tarif edilemez bir his diye ekledi Perçin. Yaşanılan manevi tatmin duygusuyla birlikte; umutlarına ortak olunan öğrenci sayısının gün geçtikçe arttığına tanıklık etmek gerçekten çok değerli olmalı. Bu duyguyu yaşayan destekçiler de, derneğin kurulduğu ilk günden bu yana sürdürülebilir olarak destek olmaya devam ediyorlarmış haliyle. Aralarına yeni katılan destekçilerle birlikte, daha çok öğrenciye destek olmaya da devam edecekler, eminim.

Bu duyguları paylaşan herkes, bir gün burada birer damla olmaya aday!

 “Bir Damla Derneği”nde bursiyer olmak için kriterler nelerdir?

Peki ya “Bir Damla Derneği”nde bursiyer olmak için kriterler nelerdir, onları da buradan duyurmuş olalım. Çünkü 2020–2021 dönemi bursiyer alımları da, eş zamanlı olarak başvuruya açık! Son başvuru tarihi 5 Eylül 2020, 23:59 olup seçim sonuçları 15 Eylül 2020’de açıklanacakmış. Erken başvuru yapmanız halinde öncelikli olabilirsiniz. :)

Bursiyerlerde aranan kriterler:

+Bir devlet üniversitesinde öğrenci olmak (ya da özel bir üniversitede 100% burslu olmak)
+Başka bir enstitüden burs almamak /devlet bursu almamak
+Akademik ve sosyal başarıya sahip olmak (Motivasyon mektubunda ikisinden de bahsetmenizi rica ediyorlar.)

*Derneğin daha fazla destekçiye (böylece de daha fazla öğrenciye) ulaşmasına yönelik çalışmalarına (sosyal medya vs.) yardımcı olma motivasyonu da, seçim için önemli bir etken olacakmış.

*Burs miktarı aylık 300 TL olup akademik senenin sonuna kadar devam edecekken, seçilecek öğrenci sayısı da destekçi sayısına göre belirlenecekmiş.

Eğer bu kriterlere uygun olduğunuzu düşünüyorsanız ve bursiyer olarak “Bir Damla Derneği”ne başvurmak istiyorsanız, Perçin İmrek’in mail adresine; isminizi ve okuduğunuz üniversite bilgilerini içeren, 300 kelimelik bir motivasyon mektubunu göndermeniz ve neden bu bursa başvurmak istediğinizi de mektupta belirtmeniz gerekiyor. :) İşte bu kadar!

Küçük miktarlarla büyük farklılıklar yaratmaya katkı sağlayanlar ve bu farkı kendi hayatında yaratanlar! Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum, iyi ki varsınız ❤

Ne Düşünüyorsun?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_
    Güzel!
  • 0
    haval_
    Havalı!
  • 0
    e_lenceli_
    Eğlenceli!
  • 0
    _zg_n_m_
    Üzgünüm!
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim!

✨Helping people to reinvent themselves to stay relevant! || Professional Coach

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir