1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Faydalı Google Chrome Eklentileri

Faydalı Google Chrome Eklentileri
0

Dünyanın en fazla kullanılan web tarayıcısı olan Google Chrome içerisinde binlerce eklenti bulunmaktadır. Aslında Google Chrome Eklentileri‘nin çoğundan haberdarız ve bilgisayar başında olduğumuz zaman dilimleri içinde sıklıkla kullanmaktayız. Bunun dışında adını dahi duymadığımız ama bir o kadar da fayda sağlayan eklentiler de mevcut. Günümüzde Chrome‘un tercih edilme sebebinin başında hızlı olmasından ziyade gün geçtikçe sayısını arttıran geniş eklenti kütüphanesinin olması etkili olmuştur.

Google Chrome Web Store‘ dan mevcut olan eklentileri inceleyebilir, tarayıcınıza ekleyebilirsiniz. Eklentiler sayesinde kolaylıkla maillerinizi kontrol edebilir; Instagram, Twitter, Telegram gibi sosyal medya hesaplarınıza erişim sağlayabilir ya da sevdiğiniz uygulamaları kolaylıkla yönetebilirsiniz. Bunların dışında başka amaçlarla kullanabileceğiniz diğer eklentileri de sizin için derledim.

Google Translate

Özellikle çeviri yapmanız gereken durumlarda ya da herhangi bir konuda araştırma yaptığınızda, yabancı birçok kelime ile karşılaşırsınız. Translate ile hem kelimelerin anlamlarına bakabilir hem de o kelimenin eş anlamlısı opsiyonlarına erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve etkili oluşu, zamandan tasarruf sağlamanıza da yardımcı olmakta.

Adblocker

Herhangi bir web sitesinde gezindiğinizde karşınıza güvenlik sorunları oluşturmaya sebebiyet veren reklamlar çıkacaktır. Adblocker‘ı tarayıcınıza kurduğunuz takdirde bu reklamları kendiliğinden engellemiş olursunuz. Aynı zamanda animasyonları ve yorucu öğeleri de kalıcı bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Tercih edilme nedenlerinden biri de gizliliğin korunmasına yönelik sağladığı fayda olarak dikkat çekiyor. Ayrıca kabul edilebilir olduğunu düşündüğünüz reklamlar için de beyaz liste oluşturmanıza imkân tanıyor.

 

 

Dark Reader

Tarayıcınızı karanlık modda kullanma imkanı sunan Dark Reader, aynı zamanda diğer web sitelerinde de karanlık mod kullanmanıza olanak sağlıyor. Bu uzantıyı Google Chrome‘a eklediğinizde aktif hale gelecek ve web tarayıcınıza her girişinizde kullandığınız siteler karanlık modda açılacak. Eğer karanlık modu tüm sitelerde kullanmak istemiyorsanız uzantının ayarlarından bu durumu ayarlayabilirsiniz. Belirli sitelerde aktif olmasını istiyorsanız veya sadece o an girdiğiniz herhangi bir sitede bu uzantıyı kullanmak istiyorsanız “uzantı ayrıntıları” kısmından kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

Uzantıya buradan ulaşabilirsiniz.

 

Grammarly

Herhangi bir dil bilgisi hatası olmadan saf içerik yazmanıza yardımcı olur. Tüm yazarlar, blog yazarları, metin yazarları, web yöneticileri, öğrenciler ve her şeyden önce hatasız bir yazı yazmak isteyen herkes için olmazsa olmaz bir Chrome uzantısıdır.

 

Google Mail Checker

Google Mail, gelen kutunuzdaki okunmamış iletilerin sayısını görüntüler. Ayrıca, yer işaretlerinde beliren düğmeye tıklayarak mail kutunuzu kolaylıkla açabiliyorsunuz. “Gmail” hesaplarıyla uyumludur.

Teleparty

Netflix üzerinden birden fazla kişiyle aynı anda dizi film izleyebileceğiniz Teleparty eklentisi, bu pandemi döneminde işimize yarayan ve izlediğimiz şeyleri daha da keyifli hale getiren bir özellik diyebiliriz. Özellikle arkadaşlarınızla birlikte dizi film izleme fırsatı sağlaması da Netflix kullanımınızı eğlenceli hale getiriyor. Ekranın sağ tarafında izlediğiniz içerikle ilgili sohbet edebileceğiniz, yorum yapabileceğiniz sohbet kısmı da bulunuyor. Teleparty’i ister kendiniz oluşturun ve katılması için arkadaşlarınıza link gönderin isterseniz de başkasının oluşturmuş olduğu Teleparty’e gönderilen link aracılığı ile katılın.

 

Uzantıyı buradan indirebilirsiniz.

TinEye

Elinizde bir resmin kalitesiz hali bulunduğunda ve daha yüksek kalitelisine ihtiyacınız olduğunda TinEye işinize oldukça yarayacaktır. TinEye üstünden arama yapacağınızda bulduğunuz resmin URL’sini yapıştırabilir veya bilgisayarınıza kaydettiyseniz arama butonuna resmi direk yükleyebilirsiniz.

Arama yaparken kullanacağınız siteye buradaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Smallpdf

Smallpdf, özellikle de online eğitim döneminde biz öğrenciler tarafından sıklıkla kullanılan bir uygulamadır. Sadece “PDF Dönüştürme” özelliği bilinse de çoğu kullanıcının bilmediği özelleştirilmiş özelliklere sahiptir. Bu özelliklerin birkaçından bahsedecek olursam;

  • PDF belgesini Word, Excell, PPT formatına dönüştürebilir,
  • Görüntüleri PDF formatına, PDF’leri görüntülere dönüştürebilir,
  • PDF belgenizin boyutunu düşürebilir,
  • PDF sayfalarını birleştirebilir, bölebilir ve çekebilir,
  • PDF sayfalarını döndürüp silebilir,
  • PDF belgelerini imzalayabilir ve paylaşarak da imzaya gönderebilirsiniz.

Ücretsiz olarak mail hesabınızla kullanabilirsiniz fakat günde 2 adete kadar belge işleme şansınız bulunmaktadır.

 

Google Dictionary

Google Dictionary, Google’ın çevrimiçi sözlüğüdür. Diğer sözlüklerden farklı olarak içerisinde kelime oyunu, kelime kökeni, telaffuz sesi de barındırıyor. Ayrıca sözlük içeriği Oxford University Press tarafından onay almıştır.

 

Uzantı için buraya göz atabilirsiniz.

ToDoist

ToDoist, bir planlama aracıdır. Eklenti sayesinde gün içerisinde yapacağınız işleri organize edebiliyor ve tüm cihazlarınızdan takip edebiliyorsunuz. Aynı zamanda bir uygulama ya da cihaza gerek duymadan arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Evernote Web Clipper

Evernote Web ile web sitelerinde gezinirken gördüğünüz, ilginizi çeken her şeyi kaydedebilirsiniz. Bir paragraf ya da satır olsa bile bu kısımları kırpıp kaydedebilirsiniz. Biz öğrenciler ve internet üzerinden araştırmalar yapanlar için muhteşem özelliklere sahip.

 

WhatsChrome

WhatsApp Web ile aynı işleve sahip olan WhatsChrome‘da mesajlaşmalarınızı Chrome üzerinden yapabiliyorsunuz. Masaüstü bildirimlerini etkinleştiren uygulama, gelen mesajlardan anında haberdar olabilmenize, mesaj atabilmenize, fotoğraf, video paylaşabilmenize ve paylaşılan dosyaları kolayca indirebilmenize ortam hazırlıyor. WhatsApp Web‘den farkı, arka planda etkin olarak çalışabilme özelliğinin olmasıdır.

Awesome Screenshot

Bazen klavyeden ekran görüntüsü alırken sıkıntı yaşadığımız durumlar olabiliyor. Awesome Screenshot ile tarayıcınızda açtığınız sitelerin ekran görüntülerini direkt olarak alabilir, kırpma ve çizme gibi düzenlemeler yapabilir, istediğiniz yere kaydedebilir ve istediğiniz her platformda paylaşabilirsiniz.

Kullanımı için bu videoyu incelemenizi tavsiye ederim.

ZenMate VPN

Çeşitli yasaklar ve engeller ile erişemediğiniz sitelere erişmenizi sağlayan ZenMate VPN, Chrome içerisinde bulunan en kaliteli ve güncel VPN olarak dikkat çekiyor. Dikkat çekmesindeki en önemli faktörlerin başında yasaklı sitelere erişim yaptığınızda göz atma oturumlarınız sırasındaki bilgilerinizin güvence altına alınmasıdır. Kısacası, gizlilik ve web güvenliği konusunda biz kullanıcıların ilgisini çekmektedir. Ayrıca, ücretsiz olmasından dolayı biz kullanıcılara ömür boyu kullanacağımız bir deneyim sağlıyor.

Eklentiyi eklemeniz adına linki buraya bırakıyorum.

Better History

Chrome’un Geçmiş sekmesinin işlevini arttırmaya yarayan bir eklentidir. Genişletilmiş arama araçları; sayfa başlığı, alan adı veya sayfanın içindeki terimler için geçmişinizde arama yapmanızı sağlar. Chrome‘un sahip olduğu Geçmiş sekmesinden farklı olarak bir diğer avantajı da sizin uzun uzadıya aramanıza gerek kalmadan ziyaret etmiş olduğunuz siteleri tarihe göre sıralamasıdır.

 

Ne Düşünüyorsun?
  • 17
    harika_
    Harika!
  • 1
    g_zel_
    Güzel!
  • 0
    haval_
    Havalı!
  • 0
    e_lenceli_
    Eğlenceli!
  • 0
    _zg_n_m_
    Üzgünüm!
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim!

Electrical-Electronics Engineering Student | Author

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir