Öfkenin Kehaneti
0

Yaşadığın son stresli olay neydi? Sürekli bu tarz durumların içinde mi buluyorsun kendini? Peki bu olayların etkileri neler oluyor?

Gel seninle küçük bir tahminde bulunalım😊 

Son zamanlarda ya da uzun zamandır hiçbir şey yolunda gitmiyor değil mi? Bütün kötü olaylar hep seni buluyor. Belki iş yerinde projen yetişmedi, belki de uzaktan eğitim sana hiç yaramadı, ailen sürekli seni sinir ediyor, hayallerin asla gerçekleşmiyor. Sırf bu yüzden hayal kurmayı bile bıraktın belki de. Kendi değerlerinin, duygularının, düşüncelerinin varlığını çoktan unuttun. Duyularını o kadar bastırdın ki yönetimini çoktan kaybettin ve kendini ifade etmede problemler yaşamaya başladın. Bunca şeyle başa çıkamaz hale gelince de kendini koyverdin gitti tabi . Bu esnada birkaç bağımlılık edinmiş olabilirsin. Ehh alarm verecek bir bünyende kalmadığı için haliyle direnmeyi bıraktın ve tükenişe geçtin. Bağışıklığın zedelendiğine göre beyninin bazı kısımlarının zarar gördüğü de aşikar. Duygusal-düşünsel körelmeler, kontrol algısını kaybetme… derken “dünyayı olduğu gibi değil de ‘olduğun’ gibi görmeye başladın!”

Peki! Bunca şeye neden olan etken ne?

Dış etkenler mi yoksa birkaç adım geri atıp bakmaya korktuğun hayatın mı? Bu durumda suçu dış dünyada aramak kolay ve temkinli geliyor öyle değil mi. O halde sorun, kendimize ulaşmaktan korkuyor oluşumuzda mı? Sonuçta çağın koşullarına bakınca istediğimiz herhangi bir şeye ulaşmak için envai çeşit imkana sahibiz. Böylelikle mutlu olacağımızı sandığımız seçeneğe yönelebiliriz.

Ya kendimize gelince! 🤷‍♀️🤷‍♀️

Tek seçenek olması biraz ürkütücü geliyor. Belki de yalnız oluşumuzdan ürküyoruz. Halbuki yalnızlığın sesi var;  bize eşlik etmek, durakları, geçişleri en ince nüanslarıyla göstermek için. Yaşadığımız dünyanın meşguliyetinden sıyrılabilmek için bu denli güzel bir fırsatımız var😊  Bu fırsat bizi strese sokan bütün duyguların bodyguardından ayıklayacak belki de. Böylelikle ‘başkası bu durumda olsa ne yapardı?’ düşüncesi birileriyle kurduğumuz derin bir bağdaşıklığı dürtükleyecek ve yalnızlık algısını azaltacak. Başka bir bakış açısından bakmak fazlasıyla iyileştirici olacak. Bu esnada meydana gelen zihinsel esneklik yaşananları gözden geçirmemizde büyük bir destekçi olacak bize.

VELHASIL🧚‍♀️🎈

Hayatımıza dışardan bakınca bazı durumlara yeni etiketler koyduğumuzu, aslında her başladığımız yeni günde kendimizin dahi değiştiğini, geliştiğini ve bunu sağlayan tetikleyicilerin bizi rahatsız etmesinden kaynaklı doğan ‘kaygı’ ile öğrenilmiş çaresizliği fark etmeden benimsediğimizi göreceğiz. Bu durumda negatif etkenlerden uzaklaşmalı ve zihnimizi lekeleyen her gereksiz etiketi kaldırmalıyız! Pozitif perspektiflerin gücüne inanmalıyız.

Kısaca zaman akıp giderken biz strese çok ihtiyaç duyuyoruz. Onu bu süreçte bir tehdit olarak değil iyimser bir destekçi olarak nitelendirmeliyiz. Keza bu konuda kendimize vereceğimiz her olumlu altın puan olumlu duyguları besler ve bizleri sağlıklı büyüdüğümüz bir döngüye alır.

Huzur duasının eksik kalmadığı stresli nice günlerimiz olsun 😊

Ne Düşünüyorsun?
  • 0
    harika_
    Harika!
  • 0
    g_zel_
    Güzel!
  • 0
    haval_
    Havalı!
  • 0
    e_lenceli_
    Eğlenceli!
  • 0
    _zg_n_m_
    Üzgünüm!
  • 0
    sevmedim_
    Sevmedim!

Project Manager | Digital Content Manager | Trainee at YetGen | Author | Student

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir